Pro Rege B

Muziek

HET B-ORKEST VAN PRO REGE

Het B-orkest van Pro Rege is een enthousiaste band voor alle muzikanten die nog volop in ontwikkeling zijn. Onze band bestaat uit ongeveer 20 leden in de leeftijd van onder de 10 tot boven de 60. Jongelui die al een tijdje lessen volgen, maar ook volwassenen die hun muzikale carrière net zijn gestart of opnieuw hebben opgepakt: een orkest voor iedereen dus!

De band staat onder de enthousiaste en kundige leiding van Almer Zijlstra.

Het B-orkest repeteert op donderdagavond van 18.30-20.00 uur. Hoewel de bezetting behoorlijk compleet is, zijn nieuwe leden altijd welkom.

Pro Rege heeft ook een goede (jeugd)opleiding. Waarbij kinderen (en inmiddels ook volwassenen) muziekonderwijs krijgen van goed opgeleide professionele docenten. Onze vereniging organiseert ook projecten op basisscholen, om zo kinderen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met blaasmuziek en de mogelijkheid te bieden een instrument te bespelen.

Het A-orkest van Pro Rege speelt op hoog niveau, doet mee aan concoursen in het hele land en onderneemt daarnaast mooie en uitdagende muzikale activiteiten dichtbij huis, bijvoorbeeld de Night of the Koemarkt.

EEN REIS DOOR EUROPA

Tijdens het festival maken wij een reis door Europa. We beginnen in Portugal en gaan via Rusland naar Hongarije. Vervolgens reizen we naar de hippe wijk van Parijs “Le Marais” en reizen we door naar Ierland en Engeland. Uiteraard doen we ook ons eigen Friesland aan.

Reis mee en geniet van alle mooie muziek die we onderweg tegenkomen!
*Foto: Max van Gelder

12.15 - 12.55 uur

Grote zaal Posthuis Theater Podium Posthuis Theater

Muziek