Jan de Roas Sjongers

Muziek

DE JAN DE ROAS SJONGERS: WEER EENS WAT ANDERS / WERRIS WAT OARS

In 1996 werd in Nieuwehorne het mannenkoor De Jan de Roas Sjongers opgericht. Het is  vernoemd naar de bekende Friese straatzanger Jan de Roos. Het koor wil als Jan de Roas Sjongers de naam van deze markante volksfiguur in ere houden.

Het omvangrijke repertoire van het koor is zeer gevarieerd. Het kent vele genres, uit vele landen. De talrijke wereldse liederen, vaak met een volksaardig karakter, worden in veel talen gezongen, zoals Nederlands, Fries, Engels, Duits, Italiaans, Jiddisch, zuid-Afrikaans. Met dit bijzondere repertoire onderscheiden De Jan de Roas Sjongers zich van veel andere koren. Vandaar ook de slogan: Jan de Roas Sjongers, weer eens wat anders / werris wat oars.

Dirigente en begeleidster op piano is sinds vele jaren Sitta Bosman. Zij schrijft, componeert en arrangeert ook verscheidene liederen voor het koor. De begeleiding bestaat verder uit accordeon, gitaar, banjo, autoharp, cornemuse en een grote variëteit aan percussie-instrumenten.

De Jan de Roas Sjongers treden regelmatig op in serviceflats, verpleeg- en verzorgingshuizen en in kerktheaters. Daarnaast zorgt het koor elk jaar voor een gepaste omlijsting bij de plaatselijke 4 mei-herdenking. Tevens geeft het koor jaarlijks sfeervolle concerten in kerstsfeer. Op de website staan tal van geluid- en beeldfragmenten van recente optredens.

Voor ons optreden op 4 september maken wij een keuze uit de volgende nummers: Samoa Song, It doarp fan myn Bernetiid, Dallas Blues, San Francisco Bay Blues, Seemann, Myn Heide, Dirty Old Town, Sing My Back Home, Meezing Potpourri, Fryske Potpourri, At the End of a Long Lonely Day, My Oklahoma Home, Steal Away, Take My Home.

13.00 - 13.40 uur

Grote zaal Posthuis Theater Podium Posthuis Theater

Muziek